ASTEN | MARIA PRESENTATIEKERK

Franssen (route) | Zondag programma |

De Heilige Maria Presentatiekerk werd op 19 september 1898 geconsacreerd. De oude kerk die tegenover de nieuwe kerk, op het huidige Koningsplein, lag werd vervolgens in 1899 afgebroken.

De driebeukige bakstenen kruiskerk is gebouwd in neogotische stijl. Ze wordt beschouwd als een van de mooiste kerken van architect Franssen. Op 19 september 1898 werd de H. Maria Presentatie ingewijd.

De kerk is 63,25 meter lang en de totale hoogte bedraagt 75 meter. In de toren bevindt zich een uitgebreid carillon. Het gewicht van de gezamenlijke klokken, 57 in totaal, bedraagt ca. 10.000 kg. De klokken werden gegoten door de Astense klokkengieterij Eijsbouts, met uitzondering van één klok van 1285 kg, die in 1447 gegoten werd door de Astense klokkengieter Jan die Smet van der Diesdunc. Naast de speelklokken bevinden zich ook 5 luidklokken in de toren.

Bron afbeelding Reliwiki

Kerkstraat 2
5721 GV Asten

Openingstijden: 08:00-18:00 (alle dagen door het jaar).