BAARLE-HERTOG | BELSE KERK (SINT REMIGIUSKERK)

Zondag programma |

De Belse kerk (ook wel bekend als de St. Remigius kerk), gebouwd in Kempische gotiek, aan de singel in Baarle-Hertog (België) dateert uit de 16e eeuw (reeds in 992 stond er een kapel ). Op 2 oktober 1944 brandde de kerk gedeeltelijk uit. Heropbouw vond plaats tussen 1947 en 1952. Zes korfboognissen in het koor zijn te zien als overblijfsel van het voormalige romaanse kerkje.

Bezienswaardig zijn onder andere: preekstoel, orgel, de glasramen van Jos Hendrickx en beelden uit diverse perioden.

Pal naast de kerk is het Kaarsenmuseum, met een unieke en indrukwekkende collectie kunst in bijenwas. Tijdens de Open Kerkendag is het museum geopend van 12:00 tot 16:00. Kom kijken naar de uitzonderlijke collectie gebeeldhouwde kaarsen van Frits Spies.

Kerkplein 8
2387 Baarle-Hertog