HAGHORST | ST. JOSEPHKERK

Tentoonstelling | Zondag programma |

Omdat de kern Haghorst ook een eigen kerk wilde hebben, namen de inwoners vlak na de oorlog hiervoor het initiatief. En kenmerkend voor “de kern waar pit in zit” gingen de inwoners zelf aan het werk om  de kerk te gaan bouwen. Heel Brabant werd afgestruind om bouwmateriaal op de kop te tikken en werden stenen opgehaald in Udenhout. Uit het Haghorstse bos ‘t Stuk  kwamen de daksparren.  Ook leverden de Haghorstenaren een grote financiële bijdrage van een kleine 14.000 (!) gulden voor de bouw van de kerk.  Na de noeste arbeid door de parochianen werd op 22 december 1946 de kerk officieel in gebruik genomen .  Op 12 juli 1949 werd pastoor Versteijnen tot de eerste pastoor van de parochie Haghorst benoemd.

Tijdens de Open Kerkendag op zondag 26 november is er door de Commissie Kleine Kern Haghorst een tentoonstelling over de geschiedenis van de Haghorst en de kerk. De tot fysiotherapie omgebouwde kerk van Buiten Gewoon Gezond de tijdens de open dag te bezoeken.

De kerkdeuren zijn geopend van 11:00 tot 16:00.

Witvenstraat 1
5089 NG  Haghorst