KLUNDERT | DE STAD KLUNDERT

Muziek | Van Genk (route) | Zondag programma |

De Stad Klundert is de voormalige Rooms-Katholieke H. Joannes de Doperkerk. Nadat bekend werd dat de kerk zou worden afgestoten is deze in 2016 verkocht. Hier kunnen nu trouwerijen en jubilea gevierd worden en doet het dienst als centrum voor kunst en cultuur. Het is daarmee een locatie voor de gemeenschap geworden waar men elkaar kan ontmoeten.

De kerk is gebouwd in 1889-90 naar ontwerp van P.J. van Genk in sobere neo-renaissance stijl. In 1944 loopt de kerk schade op. De toren werd vernield en niet meer opgebouwd, de voorgevel werd wel opnieuw opgebouwd in neoromaanse stijl (1946-47). De kerk ligt midden in het centrum aan de Voorstraat (langs de Bottekreek). In 2017 is de kerk omgebouwd en werd het interieur vernieuwd, hierbij kreeg de kerk ook twee orgels. De Kerk heeft nu een orgel van Marcussen & Søn uit Abenraa (1965). Dit instrument werd oorspronkelijk gebouwd voor de nu gesloten Sint Stefanuskerk in Moerdijk. Na het sluiten van deze kerk werd het overgeplaatst naar Klundert. Het tweede orgel is van de gebroeders Vermeulen uit Weert en is gebouwd in 1955 voor H.H. de Hartenkerk in Den Bosch. Ook deze kerk werd gesloten en daarmee is het orgel eveneens overgeplaatst naar de Stad Klundert.

De Stad Klundert zal ook meedoen aan de Open Kerkendag 2017 en opent haar deuren van 11 – 17 uur. U kunt er terecht voor een heerlijk kopje koffie en even op adem komen. Tijdens deze dag zullen de orgels op elk heel uur bespeeld worden door organisten.

Het programma:

12.00     Henk Strootman
13.00     Ruud Krijnen
14.00     Henk Belder
15.00     Lambert van Eekelen
16.00     Ruud Krijnen

Bron afbeelding Reliwiki (Edward Ippel).

Molenstraat 31
4791 HL Klundert