DE MOER | SINT JOACHIM

Kids | Muziek | Rondleiding | Zondag programma |

De kerk van de Heilige Joachim in De Moer, wat valt dáár nu te zien, vraagt u zich waarschijnlijk af. Een belangrijke reden om er eens heen te gaan. Want de geschiedenis en het ontstaan van de parochie en de kerk is echt de moeite waard om er eens nader kennis van te nemen.

De parochie dateert uit 1894 en in 1902 is de neogotische kerk ingewijd. Onverbrekelijk is daarmee verbonden de naam van de eerste pastoor: Francisus Kamp, burgemeesterszoon uit Waspik. Hij heeft onnoemelijk veel voor De Moer betekend. Zijn dagbeken zijn een unicum qua inhoud en nauwkeurigheid. Ook over de andere pastoors is een en andere te lezen en te zien.

De kerk is onlangs prachtig gerestaureerd; de glas-in-loodramen zijn daarvan het sluitstuk. Kortom … is uw nieuwsgierigheid gewerkt? Met de moderne hulpmiddelen moet de weg naar De Moer niet moeilijke vinden zijn!

U bent van harte welkom!

Deze kerk zal deelnemen aan het openingsprogramma van Open Kerkendag Brabant 2017. De opening zal in De Moer plaatsvinden van 13:00 tot 14:00. Verder zal tijdens Open Kerkdag twee keer een poppentheater spelen, 1 maal tijdens de openingsceremonie en 1 maal aansluitend op de ceremonie gedurende de middag. Verder treedt het Heusdens mannenkoor op, is er een dia presentatie met foto’s van kerk en de parochie en worden er rondleidingen gegeven.

Bron afbeelding Reliwiki

Middelstraat 28