‘S GRAVENMOER | GEREFORMEERDE KERK

Muziek | Rondleiding | Tentoonstelling | Zaterdag programma |

Het dorp ‘s Gravenmoer is van oudsher een protestantse enclave in een Rooms Katholiek gebied. Het dorp lag in de Hollandse Waterlinie en had voorheen meer een ‘Hollandse’ dan ‘Brabantse’ mentaliteit.

Bij de Gereformeerde Kerk van ’s Gravenmoer is er openheid naar buiten en verandert mee met de tijd. De Gereformeerde Kerk (lid van de PKN) heeft 280 leden en een vrij aantal leden komt uit generaties die al lang in het dorp wonen. We staan open voor nieuwe ontwikkelingen zonder daarbij de traditie los te laten. De erediensten op zondag nemen een belangrijke plek in.

Het kerkgebouw dateert uit 1888. Maar is na de inslag van een V2 na de tweede wereldoorlog opnieuw opgebouwd.

Op zaterdag 25 november is de kerk open van 10.00 tot 15.00 uur voor alle belangstellenden.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

• Ontvangst met koffie en/of thee, een rondleiding door de kerkzaal met een toelichting over de geschiedenis van de kerk en de liturgie.
  • Tevens zal het orgel uit 1963 bespeeld worden.
  • Er is een tentoonstelling van de kanselkleden die gedurende het jaar gebruikt worden en een presentatie van de Diaconie en het Jeugdwerk.

Vaartweg 28
5109 RC ’s Gravenmoer