ZEELAND | SINT JACOBUS DE MEERDERE KERK

Rondleiding | Zondag programma |

Het kerkgebouw van Sint Jacobus de Meerdere is gebouwd in 1871-1872. Die kerk verving de oud kerk die van omstreeks 1500 dateerde en waarvan de funderingen nog steeds zichtbaar zijn op het kerkplein.

De huidige kerk is een ontwerp van architect C. van Dijk. De kerk is in 1914 uitgebreid net een neo-gotisch transept. De kerk heeft de status van rijksmonument. Dat geldt ook voor het monumentale Smits kerkorgel in de kerk. In de tuin van de voormalige pastorie, naast de kerk, staat een kalkstenen H. Hartbeeld, dat dateert uit omstreeks 1920.

De voormalige pastorie is nu restaurant De Pastorie. Het gebouw wordt daarvoor verhuurd door de parochie.

Op 26 november worden er rondleidingen gegeven door de gidsen van de Heemkundekring Zeeland.

Kerkstraat 53
5411BA Zeeland